Никулден е след седмица. Преди празника екипи на bTV проверяват има ли разлика

...
Никулден е след седмица. Преди празника екипи на bTV проверяват има ли разлика
Коментари Харесай

По морето рибата за Никулден се предлага с 2-3 лева по-евтино, търси се паламуд

Никулден е след седмица. Преди празника екипи на bTV ревизират има ли разлика в цената на рибата в столицата и по Черноморието и какъв брой ще коства тя в годината с рекордна инфлация. 

За Никулден Бисер ще отдели 100 лв., 30 от тях за шаран.

" Принципът е с люспи, тъй като това са парите “, споделя Бисер Павлов, клиент.

Мъжът споделя, че макар високите цени на празника няма да се лиши от артикули и качество.

" Започваме да купуваме по-нискокачествени артикули, по-малко, започваме да вървим в магазини, където знаем, че има промоция. Това, което не съм правил преди години - в този момент го върша “, добавя Бисер.

Правим опит - съпоставяме цените в магазини в София и в Бургас. На най-големия пазар в морския град шаранът е 8 лв. за кг.

" Онзи ден бях в Пловдив - по 9,50 – 10 лева е. При нас към момента е на 8 лв., само че и уповавам се по този начин да остане, да ви кажа почтено. Казвам на пловдивчани да идват в Бургас на по-евтина риба и чистенето е гратис “, споделя Киряк Киряков, търговец на риба.

На близо 400 километра разлика шаранът към този момент е на цена от към 10 лв.. В този магазин в столицата чакат в идващите дни да продадат сред 700 кг и един звук риба. Заради инфлацията не подвигат цените, не редуцират и личен състав.

" По-възрастните хора, които са единствено на една пенсия, постоянно си купуват замразена риба, тъй като пенсиите им толкоз разрешават. Купуват си по 3-4 хекчета, тъй като това е най-евтиното “, споделя Антоанета Апостолова, шеф на магазин за риба.

Резултатът от опита - в морския град продуктите са с 2-3 лв. по-евтини. А най-продаваната черноморска риба тази година е паламудът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР